xml

.

1 Mart 2013 Cuma

Ebay'e Üye Nasıl Olunur?

Ebay' e üye olma; 

www.ebay.com a giriyoruz. 

 

Register' a basıyoruz. 

Karşınıza çıkan form şu şekilde doluyor; 

First Name: Adınız 

Last Name: Soyadınız 

Street Adress: Adresiniz 

City: Şehiriniz. 

State/Province ve Postal code u girmeden önce "Country or Region" kısmından see all countries i seçin. Turkey' i bulup change country or region a basın. State/province ile postal code kısmını şimdi doldurun 

State/Province: İlçenizi yazın 

Postal Code: Posta kodunuzu girin. 

Primary telephone number: Size en kolay ulaşılabilecek telefon numaranızı yazın. (+90212 yerine 90212 olarak yazınız.) 

Email Adress: Mail adresinizi giriniz 

Re-enter email adress: Mail adresinizi tekrar giriniz. 

Create your ebay user id: Ebay kullanıcı adınızı belirleyin sonra yandaki butona basarak uygun olup olmadığını denetleyin. This user id avaible yazısı çıktıysa sorun yok. 

Create your password: Ebay şifrenizi belirleyin 

Re-enter your password: Şifreyi tekrar girin. 

Pick a secret question: Güvenlik sorunuzu seçin 

Your secret answer: Güvenlik sorunuzun cevabı. 

Date of birth: Doğum tarihinizi Ay/Gün/Yıl olarak giriniz. 

Sonra alttaki I agree that yazan kutucuğu işaretleyip register a basınız. 

Credit or debit card number: Kredi kartı numaranız 

Expiration date: Kartınızın son kullanım tarihi 

Card identification number: Kartınızın arkasındaki 3 haneli güvenlik kodu. 

Bu kısımlarda tamamlandıktan sonra emailinize girip ebay den gelen maili bulun sonra o maildeki activate now butonuna basın. 

Evet artık ebay üyeliği de tamamlandı 

Şimdi ebay.com a girip sign in e basıp siteye login olun. 


Gelelim alışverişi yapmaya..... 

Eveeet ebay.com a girdiniz login oldunuz herşey tamam. Ebay den alışveriş yapmak için birkaç noktaya dikkat etmeniz gerekli onlarıda açıklayacağım. 

Şimdi diyelim carbon logo almak istiyorsunuz. Tabi burada alacağınız şeyler için birazda olsa ingilizce gerekli. Bilen birilerinden yardım isteyebilirsiniz. 

 

e46 carbon fiber emblem yazdınız ve karşınıza bir sürü carbon logo çıktı hepsine baktınız aradığınız tarzda olan yok. Arama terimlerini değiştirin mesela e46 carbon emblem yazın farklı şeyler çıkar. 

 

Sağ üstte shipping to TUR yazıyor.. Bu ilk başta USA yazar. USA nın üzerine tıklayın Turkey' i bulun sonra save a basın. Otomatik olarak liste yenilenecek sonra Türkiye için olan kargo fiyatları güncellenecek. Bunu ilana tıklayıp ta yapabilirsiniz ama böyle yaparsanız boşuna ilanlara girip Türkiye' ye acaba yolluyormu yoksa yollamıyormu diye teker teker bakmazsınız. "Not specified yazıyorsa satıcı Türkiye' ye yollamıyodur". Alternatiflerini arayın. Eğer başka satıcı bulamadıysanız satıcı ile irtibata geçip ürünü Türkiye' ye yollayıp yollamayacağını ve nekadar kargo ücreti istediğini sorabilirsiniz. 

 

Beğendiğiniz ürüne tıkladınız. Şimdi ürünün sayfasını inceleyelim. Satıcı Türkiyeye yolluyor. 819 ürün satmış ve %99,4 puan almış gayet yeterli bir puan yalnız puanı %96 yada %95 olan satıcılardan ürün almanızı tavsiye etmem. 40.000 ürün satıp %96 puanı olan bir satıcıdan ürün alabilirsiniz fakat 100 tane ürün satıp %95 ve altı olan satıcılardan ürün almayın. Birazdaha aşağı doğru inince "Description" kısmını göreceksiniz yani ürünün bilgileri... Sayfanın en alt kısmı da şu şekilde; 


 

Daha iyi görebilmeniz için örneğini verdiğim ilanın linki: http://cgi.ebay.com/ebaymotors/3-Black-Car...sspagenameZWDVW 

Ürünü beğendiniz, tüm ayrıntıları incelediniz ve alacakmısınız? Hadi alalım. Ayrıca carbon fiber direksiyon logosu da varmış fotoda gördüğünüz gibi. 

 

Buy it now' a basıyoruz. Karşınıza çıkan pencere şu şekilde; 

 

Fotoda detayları anlattım. Continue to paypal a bastığımızda karşımıza çıkan pencere şöyle; 

 

Bu fotoda da detaylar mevcut. Paypal ile kullanıcı adımızı ve şifremizi yazdıktan sonra log in e basınca karşılaşacağımız pencere bu; 

 

"Pay" butonuna basıyoruz ve ödemeyi tamamladığımıza dair bilgi ekranı çıkıyor karşımıza. 

 

Şimdi paypal hesabımızı kontrol edelim. Paypal' a giriyoruz ve yukarıdaki history (geçmiş) e basarak kimlere ne ödemişiz görebiliyoruz. 

 

Mail adresimizi de bi kontrol edelim. Aslında bu mail buy it now a bastığınız anda mailinize gelir. 

 

İşte bukadar. Başka bir işlem yapmanıza gerek yok. Şimdi yapacağınız tek şey ürünün gelmesini beklemek ve ürün gelince satıcıya puan vermek. Aldığınız ürün 80-90 dolardan ucuz ise ve elektronik değil ise korkmanıza gerek yok çünkü gümrüğe takılmaz. Aldığınız şey 200-300 dolarda olsa bazen gümrüğe takılmaz eğer koli ufak olursa yani aldığınız küçük bir ürün ise ve elektronik değil ise... Ebay den aldığınız ürün örneğin ufak tefek ürünler (bu logo gibi) max. 2 hafta içinde elinize ulaşır bir terslik olmazsa. Ürün birazdaha büyük birşeyse 3-4 haftayı da bulabilir. Ürün elinize ulaşmazsa yapacaklarınızı da bir ara buraya ekleyeceğim. Zaten ürünü alırken satıcının sattığı ürünlere ve aldığı puanlara bakacaksınız. Eğer sağlam bir satıcı ise gelmemezlik olmaz. Gelmese bile kesinlikle satıcıdan kaynaklanan bir problem değildir. Ürünü aldıktan sonra satıcıya mesaj yazıp tracking numarasını (kargo takip numarasını) da isteyebilirsiniz. bu numara ile bu sayfadan ürününüz Türkiye' ye girdikten sonra olan biteni görebilirsiniz. 

http://www.ptt.gov.tr/tr/interaktif/kayitliposta.php 

Adresinize, ürünün posta gümrük müdürlüğünde olduğuna dair bir yazı gelir ise o yazı ile ilinizdeki posta gümrük müdürlüğüne gideceksiniz. Oradaki kişiler sizi yönlendirecekler. Ürününüz elektronik değil ise yada 4 tane jant gibi çok büyük ve ağır koliler getirtmediyseniz sorun yaşamazsınız... Örneğin ben aracıma cam üstü spoiler alırken 1.5 ytl vergi ödedim sadece 


Ürün elinize geldiğinde puan vermek istiyorsanız. 

 

Leave feedback butonuna basıyoruz ve alttaki pencere ile karşılaşıyoruz. 

 

Tekrar leave feedback e basıp satıcıya yorumunu vermiş oluyoruz ve bizden sonra bu satıcıdan ürün alacaklar için yardımcı olmuş oluyoruz. 

1 yorum :