xml

.

8 Ağustos 2013 Perşembe

Bakandan memur zammında jet anlaşma açıklaması


Bir aylık takvime rağmen toplu sözleşme görüşmelerinin neden 1 haftada bitirildiğini Bakan Çelik açıkladı. Bakan Faruk Çelik bayram öncesi müjde vermek için çalıştıklarını söylerken oluşan rakamlar için "bayram öncesi müjde olduğu kanaatindeyim" dedi.


Bakan Faruk Çelik bayram açıklamasında toplu iş sözleşmelerinin bir haftada tamamlanmasına açıklık getirdi. Toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sürecinin tamamlanmasına bir aylık bir süre olmasına karşın, bayrama denk geldiği için "Sendikalarla görüşmemizde bayram öncesi bir müjde verebilir miyiz? Bayram öncesi bunu noktalayabilir miyiz?" diye düşündüklerini anlatan Çelik, şöyle devam etti:

"Gerçekten yoğun bir çalışma yaptık. Yani şunu söyleyebilirim 5 gün, gecesi, gündüzüyle çalıştık ve neticede bir uzlaşı noktasına varmış olduk. Bunun
bayram öncesinde bir müjde olduğu kanaatindeyim. Bilindiği gibi 2014 yılında taban aylıklarına 175 TL'lik bir artış sağladık. Bu, emeklilerimize 140 TL , çalışanlarımıza 123 TL net olarak yansıyacak ki ilk kez emeklilere tavan aylığında artış olduğu için bu denli bir önemli yansıma olacak. Ayrıca yüksek maaş alanlarla düşük maaşlar arasındaki makası da daraltmaya dönük önemli bir adım oldu. "

Çelik, yaklaşık 800 bin öğretmenin eğitim-öğretim tazminatlarıyla ilgili bir taleplerinin olduğunu, öğretmenlerin daha önce yapılan düzenlemelerle
dezavantajlı duruma düştüklerini kendilerine ilettiklerini vurgulayarak, o konuyu da masada yoğun bir şekilde görüştüklerini dile getirdi.

"BAŞBAKAN ETKİLİ OLDU"

Görüşmeler neticesinde öğretmenlere de 2014 yılı içinde 150 TL'lik bir tazminat verilmesinin sağlandığını anımsatan Çelik, sözlerini şöyle tamamladı:

"Böylece 2014 yılında öğretmenlerimizin maaşlarında yaklaşık yüzde 16'lara varan bir artış söz konusu olacak. Ayrıca 4-C'liler diye özelleştirme
içinde çalışan kardeşlerimiz vardı. Onları da masamıza aldık. Onların maaşlarında da yüzde 40'lara varan bir iyileştirme gerçekleştirmiş olduk. Yorucu, yoğun geçti ama milletimiz için verimli geçti. Dünyada bin bir türlü sıkıntıların konuşulduğu, tartışıldığı, sıkıntıların yaşandığı, ücretlerin dondurulduğu , emekli maaşlarının dondrulduğu bir dönemde Türkiye'de ücret artışları beklenenin de üzerinde gerçekleşiyor. Bu siyasi istikrarın, güçlü bir hükümetin iradesini
koymasıyla oluyor. Başta Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın toplu iş sözleşmesindeki gerçekten millete, çalışanlara dönük yönlendirmesi, talimatları çok büyük etkili oldu. Ben bütün çalışanlar için hayırlı olmasını temenni ediyorum."

0 yorum :

Yorum Gönder